Deze foto uit 1969 toont de kinderen van klas 2 en 3 van de Julianaschool aan de Prinses Margrietlaan in Rotterdam. Allemaal zijn ze op dit moment ongeveer 50 jaar. De bedoeling is om in 2013 een reŁnie te organiseren. Dit gaat plaatsvinden in ťťn van de klassen van onze oude school (inmiddels is dat De Goede Herderschool). Om iedereen te vinden zal niet eenvoudig zijn. Via deze website is onze zoektocht te volgen. Herken je jezelf op deze foto, of heb je informatie die van belang is voor onze zoektocht, aarzel dan niet om ons te mailen en klik op de groene contactbutton.

Anita van den Broek, John van Oord en Harry van Boven

 

 

 

NIEUWS NIEUWS NIEUWS NIEUWS

12 april 2013

De foto's die de initiatiefnemers hebben ontvangen staan nu op deze site. Op Facebook (Monique en Judith) zijn meer foto's te vinden. Als we 60 zijn weer een reŁnie? Zou leuk zijn!

 

12 april 2013

Foto's.

12 april 2013

Foto's.

12 april 2013

Foto's.

12 april 2013

Foto's.

12 april 2013

Foto's.

12 april 2013

Foto's.

12 april 2013

Foto's.

12 april 2013

Foto's.

7 april 2013

We kijken terug op een zeer geslaagde reŁnie. Zo'n 25 mensen die elkaar na 40 jaar weer treffen, dat is 1.000 jaar aan verhalen! Hier de minst onscherpe groepsfoto (en met software zo scherp mogelijk gemaakt...).

29 maart 2013

Het is bijna zo ver: zaterdag 6 april om 15.30 is de reŁnie in onze oude school. We hebben zo'n 25 aanmeldingen! En er is een wel heel bijzondere verassing. Heb je je nog niet aangemeld, mail dan even via de contact-button.

 

11 januari 2013 (2)

Tijdens ons bezoek zijn we ook in de kelder van het schoolgebouw geweest (wie wist dat er een kelder was?). Daar lagen nog leermiddelen uit onze tijd!

11 januari 2013 (1)

Vandaag hebben we in onze oude school een gesprek gehad met de schoolleiding over de reŁnie. We zijn zeer welkom en mogen gebruik maken van klaslokaal 5 of 6.

10 januari 2013

Vorige week zijn de brieven naar de klasgenoten via de mail de deur uitgegaan. Helaas staat in de brief een foutief mailadres. Degenen van wie we nog geen reactie hebben, ontvangen een nieuwe brief met het juiste mailadres.

 

27 december 2012

Het is nu zeker dat de reŁnie in onze oude school mag worden gehouden. In de tweede week van januari is er overleg met de locatieleider. Binnen een week krijgt iedereen een mail met de vraag naar de voorkeursdatum (maart/april 2013).

 

8 november 2012

Dankzij Diana is er een spoor gevonden richting Hannie Stolk en Petra Slootweg! De vraag om Klas 6 te mogen gebruiken voor de reŁnie ligt nu officieel bij de schooldirecteur, even afwachten en hopen dat het mag.

 

22 oktober 2012

Diana en Carla hebben plannen gemaakt voor de catering tijdens de reŁnie. Van 35 mensen hebben we nu het mailadres. Kortom: het loopt goed allemaal. Binnenkort bij de school langs om te kijken of we definitief klaslokaal 6 mogen gebruiken.

 

8 oktober 2012

Foto van 25 mei 1973. Met Marieke, Judith, Harry (Leo), en wie nog meer?

29 september 2012

Afgelopen week hebben we besloten dat de reŁnie definitief doorgaat en wel in maart/april 2013. Waarschijnlijk kunnen we in onze oude school terecht (klaslokaal 6). We zijn de laatste mailadressen aan het uitzoeken; binnenkort meer!

 

7 september 2012

Erik Donkersloot heeft zich inmiddels ook gemeld voor de reŁnie! Eind deze maand komen de organisatoren bij elkaar en gaan we aan de slag met voorbereiden.

 

25 augustus 2012

Anita, John en Harry proberen om in september bij elkaar te komen om  verdere voorbereidingen voor de reunie te gaan treffen. Hopelijk gaat het allemaal nog lukken voor 2013, we doen ons best!

 

7 mei 2012

Het kost de initiatiefnemers veel moeite om een datum te vinden om bijeen te komen. Hopelijk gaat het in juni wel lukken, want inmiddels zijn er waarschijnlijk voldoende mensen gevonden om de reŁnie te gaan organiseren.

 

16 april 2012

Thea Brouwer heeft contact gezocht. Thea heeft informatie over mw. Veldkamp.

 

15 februari 2012

Evert (Eef) en Anneke van Egten hebben op de site gereageerd en Anneke wist de gegevens van Josť Lobs.

 

14 januari 2012

Deze week heeft Pierre Kranenburg zich via deze site aangemeld!

 

8 januari 2012

De voorbereidingsgroep (Anita, John en Harry) is op zoek naar een datum in februari om bijeen te komen. Dan gaan we alle verzamelde informatie bij elkaar leggen en kijken of we de reunie-plannen nog concreter kunnen maken.

 

1 januari 2012

Prinsesmargrietlaan.nl wenst alle oud-leerlingen van de Julianaschool een heel gelukkig 2012. Hopelijk is dit het jaar van de reunie.

 

27 november 2011

Carla Hoffmann heeft zich via de site gemeld. Zij kan ook het contact leggen met Marjolijn van Doorn.

 

22 november 2011

Dankzij een mailactie van Monique heeft Luc Lacroix zich gemeld! Luc is pas in de vierde klas er bij gekomen en staat om die reden niet op de foto.

 

20 november 2011

De gegevens van Cecile Rozenbeek zijn nu ook bekend. De teller staat nu op 24.

 

18 november 2011

Diana heeft Lex Oskamp gevonden! 23 klasgenoten nu definitief gevonden.

 

14 november 2011

Monique wist nog meer te vertellen over deze foto: Judith Adamse en Monique zelf staan er op. Ze beelden Schotland uit, inclusief Doedelzakmuziek. Per groepje moest een land worden uitgebeeld.

12 november 2011

Foto van eindfeest klas 6 in 1974 in de gymzaal. Met muziek van de Beatles. Het bandje dat we toen draaiden bestaat nog en kan je beluisteren via deze link: http://www.hifimuseum.info/beatles.htm

1 november 2011

Anita heeft via Carolien nu Els Kouwen gevonden. Els was moeilijk te vinden, maar het is nu toch gelukt!

 

30 oktober 2011

Arnold Westendorp heeft zich gemeld en via Monique is er inmiddels contact met Carla Hoffman. Verder nog een foto van meester Bossenbroek uit het album van Leni van Vlijmen.

29 oktober 2011 (2)

Vandaag heeft Harry de Prinses Margrietlaan en omgeving op de foto gezet. Klik op de foto om de film met alle foto's te bekijken (vergeet niet om Youtube op HD te zetten).

29 oktober 2011 (1)

Ronald Boelhouwer en Fietje de Dreu hebben zich aangemeld via deze website. Nu dus al 19 klasgenoten definitief gevonden!

 

28 oktober 2011

Anita heeft Carolien Rijsdijk gevonden!

 

25 oktober 2011

Monique Zijderveld heeft gereageerd op de site. Ook zij heeft de nodige gegevens over oud-klasgenoten! Ook wist zij de achternaam van Rudolf (den Ouden), tot nu toe kon niemand er op komen. Rudolf kwam pas later in de klas.

 

24 oktober 2011

Klik op de foto van meester Van der Stoep, gemaakt tijdens het schoolreisje naar het Openluchtmuseum. Uit het album van Leni van Vlijmen.

23 oktober 2011

Via Diana en Carla heeft Leni van Vlijmen op deze site gereageerd en beschikken we nu ook over haar gegevens. Leni heeft nog veel informatie over vroeger (inclusief foto's), waardoor de puzzel steeds completer wordt!

 

21 oktober 2011

Diana heeft Marieke Kolpa gevonden.

 

20 oktober 2011

Noelle Boudewijn heeft zich vandaag via deze site aangemeld!

 

12 oktober 2011

Precies drie weken na Ronald en Carla wordt Harry (Leo) vandaag 50 (maar hij voelt zich 30...).

 

11 oktober 2011

Oscar Adamse heeft vandaag gereageerd op de site, ook zijn gegevens hebben we nu!

 

10 oktober 2011

Dankzij het feest van Ronald en Carla zijn er weer nieuwe gegevens gevonden zoals die van Anneke en Evert van Egten.

 

9 oktober 2011

Dit weekend was het 50ste verjaardagsfeest van Ronald en Carla Bik en natuurlijk feliciteren we deze nieuwe Abraham en Sara hartelijk!!!

 

7 oktober 2011

Diana Koedam heeft via deze site contact gezocht en kan mogelijk de adressen van een aantal oud-klasgenoten achterhalen.

 

 

In de jaren '60 en '70 ging iedere vierde klas met de huifkar een dag naar de kinderboerderij in het Kralingsbos. Hier is de groep uit 1971 te zien. Aan de rechterzijde juf Zegwaard.

 

Links de Prinses Margrietlaan in 1972 met midden in de straat de rozenperken. In het midden de 'tafels van vermenigvuldiging' die aan alle leerlingen werd uitgereikt. En rechts het rapportboekje.

 

 

Weet je nog...

De namen van de juffen en meesters: mw. Nienhuis, mw. Zegwaard, mw. P.J. Coulander, F. van de Stoep en H.J. Bossenbroek. Later volgde mw. L.C. Veldkamp mw. Nienhuis op. Mw. M. Ouweneel-Hartog gaf handvaardigheid en de concierge was dhr. W. Bak.

In 1969 werd de school gesloopt en een volledig nieuw gebouw neergezet. De Julianaschool verhuisde tijdelijk naar de Antony Duyklaan.

Meester Bossenbroek schreef altijd met een groene vulpen en hij had als auto een geel-oranje Datsun Cherry. Met Pasen nam hij zijn bandrecorder mee naar school zodat de klas naar Jesus Christ Superstar kon luisteren.

Eind jaren '60 schakelde de school over op het (toen) moderne speel-leersysteem. Er kwamen nieuwe leermiddelen zoals LOCO; een soort puzzel op basis van de antwoorden.

In 1972/73 werden er schaakcompetities gespeeld op school. De eerste competitie eindigde in een nek-aan-nekrace tussen Harry en Judith. Een aantal kinderen haalde op 28 maart 1973 het officiŽle KNSB Pionnendiploma.

De buurtwinkels: Middelhoek (groenteboer), Scheele (drogist), De Haan (kruidenier), Mets en Leeflang (kantoorartikelen en boeken), Slager Visser, Van Veen (muziekinstrumenten), Bellekom (zuivel), Kool (fietsen), Zeegers (groenteboer), Timmermans (mini-supermarkt), Arie Bakker's Verfhandel (verf en behang aan de Kootsekade).  En natuurlijk alle winkels aan de Kleiweg.

Aan de Prins Bernhardkade was een Kindertehuis.

Bij Lommerrijk was er ieder jaar een hele middag film-voorstelling; daarbij kreeg je een heleboel stripboeken kado. Verder bij Lomerrijk Kastanjes zoeken. Er ging een verhaal dat de band Lemming in die tijd repeteerde in Lommerrijk, maar of het waar is...

De vader van Wim Dijkshoorn was sluiswachter. Voorbij de sluis was een groot park met aan de ene kant de Bersche Voorplas en aan de andere kant de Rotte. Daar werd veel gevoetbald, hutten gebouwd, gevist, etc.

Op 19 mei 1971 werd in de klas de Postzegelclub opgericht. Er waren op een gegeven moment meer dan 10 leden die met elkaar op woensdagmiddag postzegels ruilden.

Aan de Straatweg, net om de hoek van de Prinses Margrietlaan was een Politiebureau.

De hele school organiseerde begin jaren '70 een bazaar voor de derde wereld. Er werd zo'n 700 Gulden opgehaald.

Tijdens de eerste leerjaren hadden de meisjes handwerkles terwijl de jongens extra rekenwerk kregen.

Tegenover klas 6 hing in de gang een enorm groen prikbord met daarop een soort schoolkrant. Ouders die buiten stonden te wachten om de kinderen op te halen werden soms eerder binnengelaten om dit te kunnen lezen.

Iedere vrijdag werd in klas 5/6 een stempel op een leerlingkaart gezet; de kleur van de stempel was afhankelijk van de vorderingen die week (groen - zwart -rood). De ouders moesten in het weekend de kaart ondertekenen. Er hing in de klas een planbord waarop de vorderingen van alle leerlingen te zien waren.

Grote bedrijven in de buurt waren de Technische Unie en De Hillegersbergsche Houthandel.

Tegenover de school stonden een brievenbus en telefooncel.

Aan de Willem van Hillegaersbergstraat was het zwembad (Het Overdekte). Eind jaren '60 is deze gesloopt en opnieuw gebouwd. Hier was ook het schoolzwemmen.

Het schoolbestuur was de Vereniging tot Stichting en Instandhouding van Scholen met de Bijbel te Hillegersberg.

In de kelder bij Eric en Judith de Jong thuis waren nogal eens feestjes (inclusief slijpen...).

In wintertijd achter de vrachtwagens van de Hillegersbergsche Houthandel hangen.

Aan het schoolreisje naar het Openlucht Museum zat een foto-wedstrijd vast.

Na school van de brug duiken in de Rotte en zwemmen bij het sluisje.

De vader van Anita v.d. Broek was politieagent en was vaak in uniform te zien in de Prinses Margrietlaan.

Na de laatste schooldag van klas 6 sprak Leo van der Hoek de woorden: 'hier scheiden onze wegen'.

Weet je nog meer? Mail het ons!

 

 

© 2011 2012 2013 www.prinsesmargrietlaan.nl

julianaschool@hifimuseum.nl